dijous, 4 de juny del 2020

ACTIVITAT/REPTE DIARI 41

GLOBUS QUE S'INFLA TOT SOL

    Sabeu que es pot inflar un globus sense bufar?. Avui us proposam aquest experiment i podeu descobrir quina reacció es produeix quan barrejam dues substàncies com el vinagre i el bicarbonat de sodi.

    Els infants abans de realitzar l’experiment poden plantejar les seves hipòtesis sobre el resultat, després fer l’experiment, observar el que passa i així comprovar les seves idees. És una bona forma d’afavorir la seva curiositat, promoure el raonament, la reflexió i l’expressió.

Necessitareu:
          - Globus.
          - Un envàs buit.
          - Una cullera.
          - Un embut.
          - Vinagre

          - Bicarbonat de sodi.

Experiment: Posa el vinagre a l’envàs (aproximadament ompli 1/3 de l'envàs). Amb l’ajuda de l’embut, posa-li 2-3 cullerades de bicarbonat. Col·loca el globus a l’envàs i veuràs com comença a inflar-se. El globus ple de diòxid de carbó no podrà elevar-se. Per a que es mantingui al sostre, frega el globus amb tela sintètica i desprès “aferra’l ” al sostre.

  Revelació: Com resultat de la interacció del bicarbonat de sodi amb el vinagre, s’allibera diòxid de carbó que ompli el globus. I gràcies a l’electricitat estàtica, el globus inflat d’aquesta manera es mantindrà aferrat al sostre fins a 5 hores.



Ens podeu enviar les fotos, vídeos,... d'aquesta activitat.
A gaudir!!!
Ànim, junts en sortirem!!!

També ens podeu escriure un comentari aquí baix.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada